Vævning
Blackberry:
Minder meget om Raspberry weave, men har ofte tykke weft tråde, der giver en fantastisk struktur, både med hensyn til grib, men også i hånden. Vævningen efterlader muligheden for, at kunne bruge alle tykkelser af tråd, i samme vikle. Den giver de små tråde lov til, at komme til sit ret og evne, uden at drukne i de tykke. Denne vævning udvider klart mulighederne indenfor vævning.
Penta:
Der er fem (gisp) tråde, 4 weft og en warp, som navnet indikerer. Den er overraskende skumfidus og føles også let, trods det faktum, at den sagtens kan ahve et højt GSM. Vævningen giver viklen et specielt udtryk. Det ligner to vikler, der er vævet sammen i kanten. Den er meget fluffy og enorm behagelig på skuldrene, der også giver god support til todlere.
Plan er alm vævning, didymos og osha bruger det meget. Der er en bund (warp) og en tråd på tværs (weft).
Raspberry:
Hybrid mellem triweave og softweave, når det kommer til WQ. Den støtter som en triweave, men føles som en softweave. Der er mere luft mellem trådene i denne, end der er i triweave. En avanceret “dobbelt vævning” med en smule bounce.
Sofweave:
Rasberry og strawberry er former for triweave, men tråden ligger lidt anderledes og løsere.
Du får en vikle med mere smidighed og mere luftighed. Den er stærk som en triweave men blød og løs med et let bounce og med tendens til at fremhæve de spundne trådes kvalitet. Silken bliver mere blød, ulden mere bouncy osv. Den har et skønt stræk og vikler ofte som bandage.
Strawberry:
Den vævning, hvor der er mest luftrum mellem fibrene, af alle vævningerne. Den er meget luftig og meget skumfidus. Vi kan også kalde den for en avanceret dobbeltvævning, hvor der er meget bounce i.
Tetraweave:
Er fire weft tråde og en warp, en hyggelig og luftig version af en strawberry vævning, når man sammenligner cush. Stærk som triweave.
Triweave:
Har en warp og to weft. Fast vævning, når vi tænker på luftrummet mellem weft og warp. Ofte en meget stærk vikle, der også er todler venlig i en shorty/enkeltlagsbinding.
Der findes mange spændende væve metoder. Men der er faktisk ikke en facitliste eller et væve forbund der diktere de forskellige vævstyper og der er ikke et bestemt væve firma der har patent på feks udtrykket “triweave” Ud over de gennemgået vævninger findes der også twill, dobbelt cloth osv.
Groft sagt så kan en producent kalde en vævning det de vil. Det er vigtigt at gøre sig klart. Så et firma der har en triweave vikle kan i realiteten være anderledes end andre firmaers triweave. Derfor er Viklemor og det netværk vi tilbyder så vigtigt, man må ofte prøve sig frem og trække på andres erfaringer.