"Når vikler bliver indviklede"

Semi syntetiske

Eucalyptus:

Cellulose fibre udvundet af eucalytus træet, der renses og spindes op på samme måde som viscose. Eucalytus har samme funktion i en vikle, som bambus. Dog skulle det være lidt mere blødt end bomuld, på højde med kashmir. Luftigt og stærkt vandabsorberende, med et smukt shine som silke.

Bambus:

Bambus garn er cellulose fibre – bambus er et materiale, der er beslægtet med græs. For veganske strikkere og hæklere, eller for dem, der ikke kan tåle uld eller syntetiske fibre, er det vegetabilske materiale et naturligt alternativ til de traditionelle garntyper. Det vokser hurtigt og er nemt at dyrke, men der bruges mange kemikalier i processen fra høst til garn.

Lyocell:

Regenereret cellulose. Det optager fugt godt, men er svært at indfarve. Overfladen gøres med vilje ru, så den føles blødere. Det er et produkt, der bliver hurtigt slidt, hvis det ikke er spundet op med et andet produkt.

Tencel:

Naturmateriale der udvindes af FSC certificeret cellulose fra Eucalyptus træer

Behandles i lukket system med genbrugsvand og er antibakteriel

Seacell (officielle navn for seaweed):

Den type af tang der bruges til garn produktion kaldes for brun tang. En lille procent del af tangen bliver blandet med cellulose, denne tråd spindes oftest sammen med bomuld eller silke.

En af de store fordele ved tang er dens anti bakterielle funktion. Ofte er det dejlig blødt med en snert af hav duft

Seaweed:

Se seacell.

Soya bønner:

Bønnefibrene kommer af det overskydende produkt fra tofu og soyamælk produktionen. Man udvander fibrene, som kæmmes og spindes op. Alene er fibrene glatte som silke. Ofte bliver tråden spundet op med andre materialer for, at tilføre det endelige produkt en given kvalitet.