"Når vikler bliver indviklede"

Hvorfor vikle

Hvorfor ikke vikle sit barn?

Vi kommer allesammen fra forskellige miljøer og vilkår. Derfor vil vi alle sammen have forskellige tilgange til, hvorfor man skal/bør vikle sit barn. Nogle ønsker det for nærværet – man kan være helt tæt på sin lille baby. Man kan få den vigtige hud-mod-hud kontakt uden at måtte blive i sengen, hvilket kan være noget så praktisk hvis man for eksempel har flere børn og har brug for hænderne frie til større søskende, madlavning eller andet. Det tætte nærvær med baby giver baby tryghed, glæde og masser af gode oplevelser sammen. For andre den praktiske del, hvis de f.eks bor på tredje sal.

Der er flere typer af viklere:

Den praktiske – handleture

Hyggevikleren – hjemme

Sportsvikleren – lange ture f.eks med hunden, ferievandring

Ferievikleren – der gerne vil undgå barnevogne etc.

Hvornår kan jeg begynde at vikle:

Du kan starte med belly wrapping under graviditeten. Det er også en glimrende måde, at få brugt viklen på, så den er klar til den lille ny. Den lille kan vikles fra fødsel, eller så snart du selv føler dig klar til det.

Hvornår må jeg begynde på rygbæring:

Rygbæring tidligst fra 4 måneder. Nogle mener, at barnet skal kunne sidde selv andre at barnet skal have fuld hovedkontrol. Hellere senere end for tidligt! Er du øvet eller garvet har du en bedre føling med, hvad der sker på ryggen, hvor øjnene ikke kan følge med. Spørg evt. til grams, hvis der er en garvet slyngel til stede. De ville kunne vurdere din lilleøjesten og guide dig til en god første rygbinding med “hands-on”.