"Når vikler bliver indviklede"

Valg af vikle

Valg af vikle til en lille nyfødt, er ikke altid den letteste opgave. Der er så mange lækre vikler at vælge imellem, at opgaven føles ligeså umulig som at finde den perfekte bil til at dække familie forøgelsens behov.

Det her er absolut ikke en facit liste, men måske en hjælp til at finde en god vikle. Der er vikler i flere prisklasser i hver kategori. Nogle er sværere at finde end andre, hvoraf nogle af dem stadig kan købes direkte fra producenten. Fælles for dem alle er, at jeg ville elske at bruge dem.

Nyfødt til 4 måneder / nyfødt til ca 6-8 kg:

Didymos har lavet utrolig mange lækre vikler til nyfødte. Så mange, at det næsten er svært at vælge. Men her er nogle af mine favoritter:
Didymos nino jeans blue
Didymos silk cashmere Elipsen
Didymos Prima Tussah (fås i flere farver)
Didymos Chiara
Didymos Herbstblau
Didymos Mystic

Woven wings har smalle vikler og der vil derfor være lidt mindre stof at arbejde med. De er dog en smule tykkere end didymos. Men nedenstående er gode bud på vikler til nyfødte, men som også kan bruges i længere tid.
MBJ
Blush
Tabitha

Ellevill Paisley er en skøn vikle, der er lavet i mange designs og blends. Fælles for dem er, at de er tynde og bløde fra start.

Sling studio har lavet utrolig mange bløde vikler. De er dog noget sværere at få fingrene i, men det hele værd. Lidt smallere end gennemsnittet af vikler, ligesom Woven Wings og Lawilde

Almittra Tattva har også lavet nogle lækre bløde uld sager, der er værd at kigge på. Bl.a

Shagun
Gaajri
Phirozi

Solnce laver virkelig lækre vikler, men de er ofte lidt tykkere. For at hoppe ud i dem, som første vikle til nyfødt, ville jeg mene at lidt erfaring ville være godt. Så har du mod på det, kan jeg kun anbefale nedenstående.
Champagne
PIM
Lunar
Tahiti
Rosso

4 til 12 måneder / ca 6 kg til ca 10 kg:

Mange vil stadig kunne vikle deres 3 måneder gamle babyer i nyfødt viklerne. For nogle begynder de at være for tynde. Det hele afhænger af, hvor meget barnet er vokset og har taget på.

Her er det nemt at finde en overgangsvikle fra nyfødt viklerne. Markedet bugner med lækre vikler fra ca 6 kg og op. Både Solnce, Didymos, Sling studio og mange andre har dejligt bløde, men stadig tynde vikler der ikke er for voldsomme.

Personligt havde jeg nok valgt en didymos, sling studio, woven wings eller Lawilde i den lave gsm ende i starten. Dette fordi, at de stadig er smalle og derfor også mindre stof at skulle placere korrekt. Man får kort sagt en god binding og en god føling med bindingen.

Når den lille lige er vokset et hak mere, ville jeg lukke op for godteposen af vikler og gå på jagt efter forskellige blends og længder. De brede kan sagtens komme i spil nu og det er ved at være tid til (omkring 6 mdr) at den første rygbinding kommer på tale.

12 måneder til 2 år / ca 10 kg til ca 15kg:

Hvis du ikke allerede er hoppet ud i alle mulige typer vikler, så kom i gang! Der er sindssyg mange lækre vikler derude, der kun venter på at få mere kærlighed. Mine egne favoritter i denne periode var:

Didymos Orient
Linuschka sesam Linuschka Nero

2 år og op / 15kg og op:

Du har garanteret fundet din egen niché med blend, længde, vævninger osv.
Mine egne favoritter for den periode var:

Solnce power 2016
Solnce Snow queen (Kan bære min datter på 9år uden problemer)
Linuschka look at me
Solnce Pearls and kisses
Woven wings american quilt

Som du kan se, har jeg snævret mig ind på nogle viklemærker og mon ikke jeg bliver der, så længe jeg vikler.

Vær opmærksom på, at alle ovenstående vikler er forskellige og derfor også behandles (og vaskes) forskelligt!