"Når vikler bliver indviklede"

Andre, ofte brugte

Cottolin:

Er en blanding af bomuld og hør i forholdet 60% bomuld, 40% hør. Andre forhold, har et andet navn end cottolin, f.eks cottonin, conttonisereas. Byttes bomulden ud med viscose hedder produktet splendolin.

Hamp:

Hamp er en stærk plante, der tåler at vokse i mange forskellige klimaer. Den er derfor let at producere og skånsom for miljøet, da de vokser hurtigere end ukrudt og man behøver dermed ikke sprøjtegifte. Dog kan man risikere kemikalier når hampen skal filtreres og fibrene udtrækkes. Hampfibre er hule, meget stærke og tykkere end bomuld. Dens vikleegenskaber afhænger af hvor god kvaliteten er, hvordan den er blevet behandlet og hvordan den er spundet. Ofte er hamp køligt om sommeren og lun om vinteren.

Hør:

Fibre fra hørplanten, der ofte spindes med andre materialer. Hør har en høj sugeevne, er stærkt og smudsafvisende. Hør er ofte mere glat og glansfuldt end bomuld. Ved tøretumbling bliver høret blødere og ved lufttørring bliver det mere stift.

Hør er hult i fiber strukturen og dens vikleegenskaber afhænger af hvor god kvaliteten er, hvordan den er blevet behandlet og hvordan den er spundet. Ofte er hør køligt om sommeren og lun om vinteren.

Hør kan også blive kaldt flax. Flax er egentlig hør planten og det forarbejdet produkt, der bruges i vikler bliver linen. Ser man ordet flax i en blend beskrivelse, vil der være tale om hør.